1. Hitel célja, mire használható fel

Adósság rendező hiteleket a már meglévő hitelek kiváltására használhatjuk. Kiválthatunk belőle régebbi személyi kölcsönöket, áruvásárlási kölcsönöket, autó hitelt, hitelkártyákat, folyószámlahiteleket. Ezek a hitelek különböző kamatokkal, különböző lejárati idővel alkalmazhatók. A havi törlesztési nap sem mindig azonos és lehet, hogy az egyiket csekken fizeted, míg a másikat utalnod kell. Egy adósságrendező személyi hitellel minden fenti probléma megszűnik. A törlesztés kiszámítható, mivel az általunk kínált adósságrendező hitelek fix forint törlesztővel rendelkeznek. Nincsen semmilyen kockázat.

Továbbá adósságrendező hitelt szoktunk abban az esetben is javasolni, ha ügyfelünknek folyószámla hitele, vagy hitelkártya tartozása van. Ez a két típusú hitel mind a megújuló hitelek közé sorolható. Az az, ha csak az alapot fizeti vissza, akkor az aktuális kamatot fizeti meg és a tőke tartozása nem csökken. Így, a megújuló hitelből egyre nehezebben lehet kijönni. Egy adósságrendező hitel segítségével a lejárat nélküli kölcsönt lecserélhetjük egy futamidővel rendelkező hitellé. A futam idő végére pedig megszabadulhat minden adósságától.

Adósság rendező hitel akkor is a megoldás, ha ügyfelünk részére szükség van pénzre, de a törvényi keretekbe már nem férne bele az új hitel törlesztése. Amennyiben szeretnéd megismeri a JTM szabályokat, azt itt megteheted. Javasolni szoktuk ezt a megoldást akkor is, ha egyébként beleférne a szabályozásba a törlesztője az új hitelnek, de szakemberekként fel kell hívnunk ügyfeleink figyelmét arra, hogy feleslegesen ne fizessenek többet, mint amennyit muszáj. Ettől vagyunk hiteles hitelesek.

Adósságrendező személyi kölcsönnel, jelzálog alapú hitelt és vállalkozói hitelt nem lehet kiváltani, és erre mást tudunk ajánlani.

2. Hitel összege

A hitel összege a normál személyi kölcsönökhöz hasonlóan 300.000 Ft és 10.000.000 Ft között lehet. A kiváltani szándékozott hitelek nagysága és az esetleges szabad rész határozza meg azonban legtöbbször a hitel összegét.

3. Futamidő

A személyi hitelek futamideje jellemzően 12 és 120 hónap között szabadon kiválasztható. A legtöbb bank azonban 3 és 7 év közötti futamidőt kínál. A futamidők jellemzően vagy 1, vagy 6 havi lépésközzel lehet megválasztani.

4. Hiteligénylő paraméterei

Személyi kölcsönt igényelhet magánszemély és egyéni vállalkozó is. Magánszemélyek jellemzően 23-70 év között igényelhetik ezt a konstrukciót. A legtöbb bank kiköti, hogy a hitel futamidejének azonban le kell járnia a bank által kikötött életkornak megfelelően, vagy 75 éves korig. Van azonban olyan banki partnerünk is, aki fiatalabb igénylőt is befogad. Azt azonban minden esetben kérik, hogy bejelentett munkaviszonyú, nyugdíjas vagy véglegesített leszázalékolt legyen az igénylő.

Munkaviszony esetén letelt próbaidővel kell rendelkezni. Bizonyos esetekben kérik azt is, hogy maximum 2 munkahelyről legyen meg az 1 éves munkaviszony, úgy hogy a 2 munkahely esetén 1 hónap szünet lehet maximum.

Határozott munkaviszony esetén, pedig az igénylés benyújtásakor kérik a munkaadótól azt a nyilatkozatot, amellyel a munkaviszonyát meg kívánják hosszabbítani.

Egyéni vállalkozó esetén az 1 lezárt teljes üzleti évnek meg kell lennie, és NAV jövedelem igazolást kell benyújtani.

Banki partnereink elfogadják a bankszámlára érkező jövedelmet, és több partnerünk elfogadja még a készpénzben kapott jövedelmet, nyugdíjat is.

Elfogadható jövedelmek a munkabér, nyugdíj, megbízási díj, véglegesített rokkantsági ellátás, szolgáltatási járandóság, vállalkozásból származó jövedelem, családi pótlék, özvegyi járadék, véglegesített özvegyi nyugdíj.

Nem elfogadható jövedelmek táppénz, gyerektartás, rehabilitációs ellátás, gyermekgondozási segély, GYED, segélyek (pl. munkanélküli segély, önkormányzati segélyek stb.), árva ellátás, szülői nyugdíj, főállású anyaságért kapott jövedelem, osztalék, egyéb nem saját jogon kapott bevétel.

Fontos, hogy az igénylő és esetlegesen az adóstárs/ak se szerepeljenek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR, korábban BAR) negatív listán. Passzív KHR listán szereplőket a legtöbb bank nem fogadja be. Egyes bankok pedig külön eljárásban keretében megvizsgálják, hogy miért szerepel valaki a passzív KHR listán. A vizsgálat függvényében pedig vagy befogadják az igénylést, vagy elutasítják azt.

5. Kell-e adóstárs?

Adóstárs bevonása nem minden esetben szükséges adósságrendező személyi kölcsön esetén. Azonban a bank a hitelbírálat során kérhet adóstárs/ak bevonását. Van olyan bank, aki egy bizonyos összeg felett meg előírja, hogy adóstárs bevonása szükséges.

Magasabb hitelösszeg esetén azonban célszerű lehet adóstárs bevonása, hogy a törvényi kötöttségek miatt a felvenni kívánt személyi kölcsön törlesztő részlete beleférjen a JTM szabályzatba.

6. Ki lehet adóstárs?

Adóstárs lehet, minden olyan cselekvőképes és magyarországi lakhellyel rendelkező személy, aki a KHR listán nem szerepel. Bejelentett munkaviszonyból származó jövedelme van, vagy nyugdíjat kap. Életkori adatok alapján pedig megfelel az adott bank adóssal szemben támasztott követelményeinek.

7. Hitel fedezete

A személyi kölcsön a fedezet nélküli hitelek közé tartozik. Így, hitel fedezetet nem kell bevonni. A munkabér a bank biztosítéka arra, hogy a hitelfelvevő visszafizeti a felvett kölcsönt és annak kamatait.

 

8. Visszafizetés/ előtörlesztés lehetőségei

Az általunk kínált adósságrendező személyi kölcsönök bármikor elő-, illetve vég törleszthetőek.

Általában a bankok egy egyszeri díjat számolnak fel ilyen esetben. Abban az esetben, ha lehetősége van előtörleszteni, akkor az előtörlesztett összegre nem kell kamatot fizetni. Így, a teljes visszafizetendő összeg jóval kevesebb lehet, mint ha a teljes hitelt végig vinnék.

Előtörlesztés esetén a fennmaradó hitelösszeget újraszámolják. Bankonként eltérő, hogy ilyen esetben vagy a törlesztő részlet összegét csökkentik és az eredeti futamidő marad, vagy a futamidőt csökkentik, és a törlesztő részlet változatlan marad. Van olyan partnerünk is, ahol az ügyfél határozhatja meg, hogy a futamidőt vagy a törlesztő részletet csökkentsék.

9. Kinek ajánljuk, és mire ajánljuk?

Adósságrendező személyi kölcsönt azoknak kínálunk, akik szeretnének a régi hitelek kedvezőtlen konstrukciójától megszabadulni, illetve szükséges számukra szabadon felhasználható hitel is.

Leggyakrabban ügyfeleink az alábbi okok miatt választják az adósságrendező személyi kölcsönt:

Személyi kölcsön: Régen a személyi kölcsönök jóval magasabb kamattal adták, mint mai piaci környezetben. Sok esetben jelentős összeget lehet megtakarítani a havi törlesztő részleten és ezáltal a teljes hitel visszafizetésén.

Autóhitel: lezárását akkor szoktuk javasolni, ha a régi autóját szeretné kifizetni ügyfelünk. Esetleg megtartaná az autót, és venne egy másikat. Vagy a felszabaduló tőkéből és a hitel képességének növeléséből szeretné megvenni az új autót.

Akkor is jó ötlet lehet kiváltani autó hitelét, ha annak kamata magasabb, mint a jelenleg elérhető adósságrendező személyi kölcsönök kamata.

Árú vásárlási kölcsön: Sok esetben a magasabb kamatú árú vásárlási kölcsönök kifizetésével pénzt takaríthat meg, és még a hitelképességét is növelheti.

Hitelkártya: Egy korábban jónak tűnő hitelkártya, vagy egy vásárlói kártya jó ötletnek tűnt, hiszen bármikor van egy hitele a kártya tulajdonosának. A tapasztalatunk alapján azonban sokszor könnyű elcsábulni és kimeríteni a hitelkártya keretet. A törlesztés meg már nem annyira könnyű. Hiszen, ha csak a banki havi elvárást fizetjük ki, akkor csak a kamatot fizetjük meg, a tartozás pedig marad. Így, mindig megmarad a tartozás, ami az sosem fogy el. Ez már nem tűnik olyan jó ötletnek…

Egy adósságrendező személyi hitellel azonban ezt az ördögi kört meg lehet szüntetni! Hiszen az adósságrendező személyi kölcsön fix törlesztővel, és előre meghatározott futamidővel rendelkezik. Így, amikor a futamidő letelik, akkor az adósság ezzel párhuzamosan megszűnik.

Folyószámlahitel: Sokszor jöhetett segítségnek, hogy tovább lehetett nyújtózkodni kicsivel, mint ameddig a takaró ért? Azonban ez drága mulatság lehet, ha megcsúszik az ember a számlája visszatöltésével. Az adósságrendező személyi kölcsön segítségével letudhatja a túlköltekezés adta hitelcsapdát!

10. Kinek nem ajánljuk, és mire nem ajánljuk?

Nincs olyan hitellel rendelkező, akinek ne javasolnánk, hogy időnként nézzen körül és tájékozódjon!

11. Kell-e közjegyző?

Korábban a magasabb összegű személyi kölcsönök folyósításának feltétele volt, hogy a hitelszerződést közjegyzői okiratba foglalják. Ezt a gátat azonban mára a bankok személyi kölcsön esetében eltörölték. Lehetséges a piacon olyan konstrukció, ahol azonban a bank mégiscsak ragaszkodik a közjegyzői okirathoz.

12. Törlesztéssel kapcsolatos információk (dátum, mód, csoportos beszedés/csekk/utalás, módosítható-e a dátum)

Ahány banki partner annyiféle megoldás. Csoportos beszedéssel és banki átutalással mindegyik bank személyi kölcsöne fizethető. A csekkes megoldás drága és körülményes, ezért a legtöbb bank csekkes fizetést nem engedélyez. Visszafizetés napja szintén bankonként eltérő. Van ahol fix 5.-e vagy 9.-ig be kell fizetni, és van ahol több lehetőség közül lehet előre választani. Azon partnereinknél, ahol választási lehetőség van a visszafizetési nap határidejére, ott szerződéskötéskor megadott határidőn később írásban lehet változtatni.

13. Büntet-e a bank, ha nem időben törleszt?

A havi törlesztési határidőt van, aki nagyon komolyan veszi és már 1 napos késedelem esetén is szankciónál, és felszámol egy egyszeri díjat. Ahányszor előfordul a hitelszerződés futamideje alatt, annyiszor. És van olyan cég is, aki egy-két napos késést még tolerál. Főleg ha a törlesztés dátuma hétvégére, vagy ünnepnapra esik. Azonban a rendszeres kései törlesztés egy esetleges későbbi hitel bővítést negatívan befolyásolhatja.

14. Kell-e bankszámla? És egyéb kedvezmények.

Majdnem minden bank akkor adja a legkedvezőbb feltételt, ha bankszámlát is nyit az adós. Vagy már most is aktív bankszámánál rendelkezik az adott bankcsoportnál. A legtöbb bank olcsó vagy ingyenes havidíjjal rendelkező bankszámlát is kínál. És mint itt is szabad a verseny, ezért van olyan banki partner is, aki örül, ha az ügyfél bankszámlája a banknál van, de nem kötelezi, hogy ott legyen.

15. Mennyi idő alatt kapom meg a pénzem? Mi befolyásolja a pénz megérkezését és az adósság rendezés menetét?

Az adósságrendező személyi kölcsönök átfutási ideje kicsit lassabb, mint a szabad felhasználású személyi kölcsönöké. A folyósítás ideje nagymértékben attól függ, hogy mennyi idő alatt tudja az adós beszerezni a kiváltandó hiteleinek, tőketartózás igazolását, illetve a hitelkártya kivonatokat. Fontos, hogy a bankok csak hitelkereten belüli folyószámlahiteleket és hitelkártya tartozásokat tudnak kiváltani. Ha a keretek túl vannak hívva, akkor először azt rendbe kell tenni. Az ügymenetet az is megnyújthatja, hogy van olyan bank, aki egy hónapban csak egyszer ad ki tőketartozás igazolást.

16. Az igénylés menetéről…

Miután jelentkeztél az oldalunkon, 1 munkanapon belül a megadott elérhetőségeken felvesszük Veled a kapcsolatot. Átbeszéljük, hogy pontosan mit szeretnél, mik az igényeid és a lehetőségeid. Az általad megadott adatok alapján, elkészítünk Neked minimum 3 ajánlatot, hogy szabadon dönthess. A kiválasztott ajánlatunk után segítünk összeszedni Neked az igényléshez szükséges dokumentációt, valamint felvesszük a bankkal a kapcsolatot, és előkészítjük számodra a terepet, hogy a lehető leggyorsabban és legflottabbul menjen az ügymenet.

Amennyiben mindent rendben találtak és a bírálat is pozitív, akkor már csak a pénzt kell várnod a számlára amennyiben van szabad része az adósság rendező személyi kölcsönnek!

17. Változhat-e a törlesztő részlet?

Ma a személyi kölcsönök piacán döntő többségében már csak a fix törlesztő részlettel rendelkező kölcsönök maradtak meg, mivel ezek bizonyultak életképesnek. Tehát, a futamidő alatt a törlesztő fix, és minden hónapban ugyanannyi.

Azonban lehet olyan, hogy nem pont elsején kapod meg a pénzt, hanem a hónapközben valamikor. Ilyenkor az első hónapra időarányosan, vagy az első törlesztésben, esetleg az utolsó törlesztésben kell megfizetni a törthónap díját.

18. Induló költségek

Jellemzően a hitelösszeg 1%-a szokott lenni a kezdeti költségeknek. Ezt a jóváhagyást követően az utalandó összegből vonják le. Külön díjat csak akkor kell fizetni, ha esetlegesen közjegyzői okiratba kell foglalni a kölcsön szerződést.

Esetleges akciók keretében a szerződéskötési díj akár lehet kevesebb, vagy akár 0% is. Abban az esetben, ha a hitel bírálat során nem jön létre a szerződés, akkor nem kell külön díjat megfizetni senki részére. Elállás esetén, amennyiben a pozitív döntés megszületett, de a bankszámlára a folyósítás még nem történt meg, akkor induló költség nincs. Amennyiben a törvényileg megszabott 14 napon belül a szerződéstől a hiteligénylő eláll, de már a folyósítás megtörtént, akkor a folyósítási díj a banknak jár, de kamatot csak azokra a napokra kell fizetni, amíg a pénz az ügyfél számláján volt időarányosan.

19. Mi történik nem fizetés esetén?

Nem fizetés esetén, amennyiben a tartozás összege eléri a 90 napot, és a mindenkori minimálbér összegét, abban az esetben a banknak kötelessége feltenni az ügyfelet a KHR negatív listára.

A fenti határidőn belül a bank többször küld felszólító levelet, amiben kéri az elmaradás rendezését. Ebben az esetben nem kell tartani negatív következménytől.

Azonban, egy esetleges hitel kibővítését, vagy elbírálását megnehezítheti, ha azt látják, hogy az illető nem rendesen fizeti a kötelezettségeit.

Hosszabb ideig tartó elmaradás esetén a bank a hitelszerződést felmondja, a KHR negatív listára felteszi az illetőt, és bírósági úton esetlegesen fizetési meghagyást kérhet. Negatív KHR listán 5 évig, passzív KHR listán 1 évig tartják nyilván az adatokat. Fizetési meghagyás esetén a mindenkor hatályos törvények értelmében járhat el a bank.

20. Bankfiókba kedvezőbb feltételeket kapnék?

Az általunk közvetített termékek esetén pontosan ugyanolyan, vagy kedvezőbb elbánást és árazást kap, mintha egyénileg intézné dolgait. A hiteles hiteles abban tud segíteni, hogy több mint 20 hazai pénzintézet felé hidat képez az ügyfelek és a bankok között. Megkeresi azt a minimum 3 ajánlatot, ami az ügyfél elvárásait megfelelően tükrözi. Önnek nem kell külön heteket-hónapokat azzal bogarásznia, hogy megismerje a hazai kínálatot, feltételeket és követelményeket, vagy miket nyújtanak egyes pénzintézetek a hitelezés során az ügyfelei részére.

A hazai bankpiacon azonban az olyan szakembereket, mint a hiteles hiteles munkatársai kiemelten támogatják, hogy egyes bankok gyorsított eljárást nyújtanak, egyedi kamatkedvezményeket kínálnak, amiket bankfiókokban nem lehet elérni. Bizonyos esetekben, akár egyedi feltételek is kiharcolhatók ügyfeleink részére.

És ezt miért csinálják? Kiemelt közvetítői státuszunknak köszönhetően, éves szinten több száz, vagy akár több ezer ügyfelet, ügyletet viszünk banki partneriek felé.

Számukra megéri kedvezményeket biztosítani, mert sokkal olcsóbb, mintha több bankfiókot tartanának fent, vagy drága reklámkampányokba kezdenének.

21. Biztos megkapom a hitelt?

Ezt nem tudjuk előre megmondani. A mi munkánk addig terjed, hogy a legjobb ajánlatot ügyfeleinknek összeszedjük. Elsődleges szempont az ügyfél igénye és lehetőségei alapján. Csak olyan ügyleteket viszünk be már a bankba, ami nagy eséllyel meg fog felelni. A hitelbírálat során azonban merülhetnek fel olyan tények és körülmények, ami miatt a bank kénytelen elutasítani a hiteligénylést.

Pl. A munkahelye megszüntetés alatt van az ügyfélnek. Vagy a munkáltató ellen valamilyen eljárás folyik. Korábban az ügyfél nevével visszaéltek, esetlegesen valamilyen csalás vagy visszaélés gyanúja merülhet fel stb.

22. Elfogadható jövedelem típusok

Alkalmazottak és nyugdíjasok esetén elfogadható jövedelmek a munkabér, nyugdíj, véglegesített rokkantsági ellátás, családi pótlék, cafeteria és minden olyan rendszeres bevétel, amit önálló jogon szerzett.

Vállalkozók esetén 1 teljes lezárt üzleti év után NAV jövedelem igazolás szükséges. A bankok jelentős része a bankszámlára érkező jövedelmet tekinti elfogadhatónak. A nyugdíjasok esetén és némelyik bank alkalmazottak esetén a készpénzt is elfogadja.

23. Elfogadnak-e külföldi jövedelmet?

A hazai pénzintézetek a külföldi jövedelmek elfogadásának tekintetében nem képviselnek egységes elbírálást. Van olyan, amelyik abszolút csak a magyarországi jövedelmet fogadja el. Azon bankok, akik a külföldi jövedelmeket elfogadják általában a környező országok jövedelmeit, az Európai Unió jövedelmeit és az EGST jövedelmeket tekinti elfogadhatónak. Egyik partnerünk azonban a tengeren túli jövedelmet is megfelelő igazolások mellett elfogadhatónak veszi!

24. Hitelbírálat menete

Amennyiben minden szükséges dokumentum bekerül a bankba, akkor elindul a hitelbírálat menete. A hitelbírálók jellemzően bekérik a már meglévő hitelek tőketartozásáról az igazolásokat. Ezeket az igazolásokat az ügyfelek tudják beszerezni. A bankok többsége ez után már nem számol a kiváltandó hitelek törlesztő részleteivel a JTM számítás alkalmazásakor. Azonban itt is van olyan partnerünk, aki kivételt képez. A hitel bírálat menete megegyezik ettől a ponttól a normál személyi kölcsönök elbírálásának menetével.

25. Kiknek történik a hitel folyósítása?

A pozitív eredmény után a kiváltandó hiteleket kifizeti a bank a többi bank felé, és az esetlegesen megmaradt szabad részt elutalja az ügyfél számlájára. A további teendőkről pedig értesítést küld.

Jelenleg a Cetelem bank működik másként. Ők számolnak a meglévő törlesztőkkel is, és az ügyfélnek utalják el a teljes összeget, amit megállapítanak. Az ügyfélnek kell ekkor a régi hiteleket lezárniuk.

26. Hitel igénylés dokumentumai

Ahiteleshiteles.hu általi dokumentumok:

Hitel igénylő

KHR adatlap

Közvetítői megbízási szerződés

Egymással versengő termékek összehasonlításának tájékoztatója

Ügyfél általi dokumentumok

Érvényes személyes dokumentumok (lakcímkártya, személyi igazolvány, adókártya) adós és adóstárstól is

Munkáltatói igazolás (bank általi)

Bankszámla kivonatok

Tőketartozást igazoló dokumentumok

27. Annál nagyobb kedvezményt kapok, minél nagyobb a bevont tőke?

A kedvezmény mértéke nem függ a bevont jövedelem nagyságától. Azonban egyes bankok alkalmazhatnak adós minősítést, és magasabb hitelösszeg esetén, ami belefér a JTM szabályzatba adhatnak kedvezőbb kamatozást. Ez a kedvezmény a sávos összeghatárhoz igazított kedvezmény.

28. Milyen kedvezményeket kapok?

Ahiteleshiteles.hu igyekszik minél nagyobb kedvezményt biztosítani ügyfelei számára.

Amennyiben bármilyen egyedi kedvezményt kapunk, azt 100%-ban ügyfeleink rendelkezésére bocsátjuk.

29. Igazolások, tőketartozás igazolás

A kiváltandó hitelekről mindenképpen be kell szerezni az aktuális töke tartozási igazolást. Azt, hogy ezt a hiteldokumentumok benyújtásakor kell, vagy már a bírálat megtörténte után, az bankfüggő. Egy biztos, hogy a tőketartozás igazolásoknak érvényesének kell lennie végig az ügymenet során! Ezért a tőketartozások megigénylésekor jelezni kell a tőketartozást kibocsátó banknak, hogy legalább 5 munkanapig érvényes igazolásra van szükség.

30. Mi történik a hitel felvétele után? Mikor kell először fizetnem?

A pontos visszafizetés mikéntjéről, módjáról és dátumairól a folyósítás utáni tájékoztatólevélből lehet tájékozódni. Van olyan bank aki, már a következő hónaptól kéri a törlesztés megkezdését és van, aki ad egy kis haladékot a törlesztés megkezdéséhez.

31. Lehet-e valamelyik törlesztő több, mint a többi?

Fix törlesztő részlet esetén minden hónap egyenlő. Azonban, tört hónap esetén vagy az első vagy az utolsó törlesztéssel kell megfizetni. Ez esetben lehet eltérő a törlesztő.

32. Elutasítottak, mikor próbálkozhatok újra?

Ezt is minden bank maga szabályozza. Van, aki engedélyezi, hogy az elutasítás után akár azonnal új kérelmet nyújtson be és van olyan is, aki egy elutasítás esetén csak 6 hónap múlva engedélyezi az újbóli próbálkozást.

33. Próbálkozhatok-e újra ugyanannál a banknál, vagy más ajánlatot kell keresni?

Lehetséges ugyanannál a banknál próbálkozni, azonban előfordulhat olyan tény vagy körülmény, ami után azt javasoljuk, hogy másik banknál kell leadni az igénylést, mert valószínűleg másodszorra sem lesz működőképes az ügylet.

Az esetleges elutasítás után ingyenesen átvizsgáljuk, hogy mi lehet az elutasítás oka és az ügyféllel közösen döntünk a további tennivalókról.

34. Jóváhagyott hitel esetén, történhet-e olyan, hogy nem kapom meg a pénzt?

Gyakorlatilag a jóváhagyott hitelek 98%-a kifizetésre kerül. 2%-ék pedig technikai okok miatt sajnos nem kerül kifizetésre.

Mik is lehetnek ezek az okok? Az, hogy nem sikerül az összes tőketartozás igazolást beadni időben, úgy hogy mindegyik érvényes legyen. A hitelügyintézése alatt az ügyfél felkerül a KHR listára, vagy törlesztéseivel késedelembe esik és a végtörlesztési igazoláson az szerepel, hogy nem fizeti a hiteleit.

35. Kell-e valamit intéznem a KHR-rel kapcsolatosan?

Nincs különösebb tennivaló, a bank automatikusan intéz mindent.

36. BAR/KHR listás vagyok vagy korábban BAR/KHR listás voltam

Amennyiben valaki szerepel a KHR listán negatív vagy passzív státuszban, annak a státusz fenntartásáig nem áll módunkban segíteni. Jelenleg nincs olyan hivatalos magyarországi pénzintézet, aki szabad felhasználású személyi kölcsönt adna a fenti KHR státuszok esetén.

37. Menet közben a hitelem elbírálásának állásáról kapok-e visszajelzést?

Csak az ügyfél kérésére a bankok a következő adatot adják ki, hogy feldolgozás alatti, elbírált, vagy elutasított állapotban van-e az igénylés. A konkrét ügymenet állásáról a bankok nem adnak ki senkinek semmilyen információt.

38. ahiteleshiteles.hu felé van-e bármi kötelezettségem?

Cégünk felé az ügyfelek semmilyen kötelezettséget nem vállalnak. A köztünk lévő kapcsolatot várakozási idő nélkül felbonthatják a felek.

 

39. Később kihez fordulhatok kérdésekkel, hitel bővítéssel kapcsolatosan?

A konkrét hitelügyével kapcsolatban a hitelt nyújtó bank felé lehet fordulni. Banktitok miatt harmadik félnek, így a közvetítőnek sem adnak ki információt.

Harmadik félnek csak indokolt esetben és csak hatóságok kérésére kötelesek információt kiadni az ügyfélről, vagy az ügylettel kapcsolatban.

 

40, Kitől kapok reklámokat? És lemondhatom-e azt?

Reklámokat, üzleti ajánlatokat mind ahiteleshiteles.hu-tól és a hitelt nyújtó pénzintézettől is kaphat az ügyfél. Írásos kérés alapján azonban sem ahiteleshitels.hu, sem a bank nem küldhet információt új termékekről, akciókról! A megbízást későbbiekben lemondhatja az ügyfél vagy akár újra kérheti is!

Az általunk közvetített termékek megfelelnek a Magyar Nemzeti Bank szabad felhasználású személyi kölcsönökkel támasztott követelményeinek.

Olyan bankkal nem állunk semmilyen kapcsolatban, ami a mindenkori aktuális törvényi feltételeknek nem felel meg!

A túlzott eladósodottság elkerülésének érdekében, az alábbiakban megismerheti az MNB vonatkozó ajánlásait.