Személyi kölcsön adósság rendezésre részletes tájékoztató

 1. Hitel célja (Mire használható fel)
 1. Hitel összege

3. Futamidő

 1. A hiteligénylő paraméterei
 1. Kell-e adóstárs?
 1. Ki lehet adóstárs?

7. Hitel fedezete

8. Visszafizetés/ előtörlesztési lehetőségei

9. Kinek ajánljuk/mire ajánljuk?

10. Kinek nem ajánljuk/mire nem ajánljuk?

11. Kell-e közjegyző?

12. Törlesztéssel kapcsolatos információk

13. Büntet-e a bank, ha nem időben törleszt az igénylő?

14. Bankszámla kell-e?

15. Mennyi idő alatt kapom meg a pénzem? Mi befolyásolja a pénz megérkezését?

16. Az igénylés menete

17. Változhat-e a törlesztő részlet?

18. Induló költségek

19. Mi történik nem fizetés esetén?

20. Bankfiókba kedvezőbb feltételeket kapnék?

21. Biztos megkapom a hitelt?

22. Elfogadható jövedelem típusok

23. Külföldi jövedelmet elfogadnak-e?

24. Mi a hitelbírálat menete?

25. Hitel folyósítása kinek történik?

26. Hitel igénylés dokumentumai

27. Minél több a bevont jövedelem annál nagyobb kedvezményt kapok?

28. Milyen kedvezményeket kapok?

29.  Igazolások, tőketartozás igazolás

30. Mi történik a hitel felvétele után? Mikor kell először fizetnem?

31. Lehet-e valamelyik törlesztő több, mint a többi?

32. Elutasítottak, mikor próbálkozhatok újra?

33. Próbálkozhatok-e újra ugyanannál a banknál, vagy más ajánlatot kell keresni?

34. Jóváhagyott hitel esetén, történhet-e olyan, hogy nem kapom meg mégse a pénzt?

35. Kell-e valamit intéznem a KHR-rel kapcsolatosan?

36. BAR listás vagyok/korábban BAR listás voltam

 1. Menet közben a hitelem elbírálásának állásáról kapok-e visszajelzést?
 1. ahiteleshiteles.hu felé van-e bármi kötelezettségem?

39. Később kihez fordulhatok kérdésekkel, és hitel bővítéssel kapcsolatosan?

40. Reklámokat/ajánlatokat kitől kapok, és lemondhatom-e azt?

 1. Hitel célja (Mire használható fel)

Adósság rendező hiteleket a már meglévő hitelek kiváltására használhatjuk. Kiválthatunk belőle régebbi személyi kölcsönöket, áruvásárlási kölcsönöket, autó hitelt, hitelkártyákat, folyószámlahiteleket. Ezek a hitelek különböző kamatokkal, különböző lejárati idővel alkalmazhatók. A havi törlesztési nap sem mindig azonos és lehet, hogy az egyiket csekken fizeted, míg a másikat utalnod kell. Egy adósságrendező személyi hitellel minden fenti probléma megszűnik. A törlesztés kiszámítható, mivel az általunk kínált adósságrendező hitelek fix forint törlesztővel rendelkeznek. Nincsen semmilyen kockázat.

Továbbá adósságrendező hitelt szoktunk abban az esetben is javasolni, ha ügyfelünknek folyószámla hitele, vagy hitelkártya tartozása van. Ez a két típusú hitel mind a megújuló hitelek közé sorolható. Az az, ha csak az alapot fizeti vissza, akkor az aktuális kamatot fizeti meg és a tőke tartozása nem csökken. Így, a megújuló hitelből egyre nehezebben lehet kijönni. Egy adósságrendező hitel segítségével a lejárat nélküli kölcsönt lecserélhetjük egy futamidővel rendelkező hitellé. A futam idő végére pedig megszabadulhat minden adósságától.

Adósság rendező hitel akkor is a megoldás, ha ügyfelünk részére szükség van pénzre, de a törvényi keretekbe már nem férne bele az új hitel törlesztése. Amennyiben szeretnéd megismeri a JTM szabályokat, azt itt megteheted. Javasolni szoktuk ezt a megoldást akkor is, ha egyébként beleférne a szabályozásba a törlesztője az új hitelnek, de szakemberekként fel kell hívnunk ügyfeleink figyelmét arra, hogy feleslegesen ne fizessenek többet, mint amennyit muszáj. Ettől vagyunk hiteles hitelesek.

Adósságrendező személyi kölcsönnel, jelzálog alapú hitelt és vállalkozói hitelt nem lehet kiváltani, és erre mást tudunk ajánlani

2. Hitel összege

  1. A hitel összege a normál személyi kölcsönökhöz hasonlóan 300.000 Ft és 10.000.000 Ft között lehet. A kiváltani szándékozott hitelek nagysága és az esetleges szabad rész határozza meg azonban legtöbbször a hitel összegét.

  1. Futamidő

  A személyi hitelek futamideje jellemzően 12 és 120 hónap között szabadon kiválasztható. A legtöbb bank azonban 3 és 7 év közötti futamidőt kínál. A futamidők jellemzően vagy 1, vagy 6 havi lépésközzel lehet megválasztani.

  1. A hiteligénylő paraméterei

  Személyi kölcsönt igényelhet magánszemély és egyéni vállalkozó is. Magánszemélyek jellemzően 23-70 év között igényelhetik ezt a konstrukciót. A legtöbb bank kiköti, hogy a hitel futamidejének azonban le kell járnia a bank által kikötött életkornak megfelelően, vagy 75 éves korig. Van azonban olyan banki partnerünk is, aki fiatalabb igénylőt is befogad. Azt azonban minden esetben kérik, hogy bejelentett munkaviszonyú, nyugdíjas vagy véglegesített leszázalékolt legyen az igénylő.

  Munkaviszony esetén letelt próbaidővel kell rendelkezni. Bizonyos esetekben kérik azt is, hogy maximum 2 munkahelyről legyen meg az 1 éves munkaviszony, úgy hogy a 2 munkahely esetén 1 hónap szünet lehet maximum.

  Határozott munkaviszony esetén, pedig az igénylés benyújtásakor kérik a munkaadótól azt a nyilatkozatot, amellyel a munkaviszonyát meg kívánják hosszabbítani.

  Egyéni vállalkozó esetén az 1 lezárt teljes üzleti évnek meg kell lennie, és NAV jövedelem igazolást kell benyújtani.

  Banki partnereink elfogadják a bankszámlára érkező jövedelmet, és több partnerünk elfogadja még a készpénzben kapott jövedelmet, nyugdíjat is.

  Elfogadható jövedelmek a munkabér, nyugdíj, megbízási díj, véglegesített rokkantsági ellátás, szolgáltatási járandóság, vállalkozásból származó jövedelem, családi pótlék, özvegyi járadék, véglegesített özvegyi nyugdíj.

  Nem elfogadható jövedelmek táppénz, gyerektartás, rehabilitációs ellátás, gyermekgondozási segély, GYED, segélyek (pl. munkanélküli segély, önkormányzati segélyek stb.), árva ellátás, szülői nyugdíj, főállású anyaságért kapott jövedelem, osztalék, egyéb nem saját jogon kapott bevétel.

  Fontos, hogy az igénylő és esetlegesen az adóstárs/ak se szerepeljenek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR, korábban BAR) negatív listán. Passzív KHR listán szereplőket a legtöbb bank nem fogadja be. Egyes bankok pedig külön eljárásban keretében megvizsgálják, hogy miért szerepel valaki a passzív KHR listán. A vizsgálat függvényében pedig vagy befogadják az igénylést, vagy elutasítják azt.

  1. Kell-e adóstárs?

  Adóstárs bevonása nem minden esetben szükséges személyi kölcsön esetén. Azonban a bank a hitelbírálat során kérheti az adóstárs/ak bevonását. Van olyan bank, aki egy bizonyos összeg felett előírja, hogy adóstárs bevonása szükséges.

  Magasabb hitelösszeg esetén azonban célszerű lehet adóstárs bevonása, hogy a törvényi kötöttségek miatt a felvenni kívánt személyi kölcsön törlesztő részlete beleférjen a JTM szabályzatba.

  1. Ki lehet adóstárs?

  Adóstárs lehet, minden olyan cselekvőképes és magyarországi lakhellyel rendelkező személy, aki a KHR listán nem szerepel. Bejelentett munkaviszonyból származó jövedelme van, vagy nyugdíjat kap. Életkori adatok alapján pedig megfelel az adott bank adóssal szemben támasztott követelményeinek.

  1. Hitel fedezete

  A személyi kölcsön a fedezet nélküli hitelek közé tartozik, így a hitel fedezetet nem kell bevonni. A munkabér a bank biztosítéka arra, hogy a hitelfelvevő visszafizeti a felvett kölcsönt és annak kamatait.

  1. Visszafizetés/ előtörlesztési lehetőségei

  Az általunk kínált személyi kölcsönök bármikor elő-, illetve vég törleszthetőek. Általában a bankok egy egyszeri díjat számolnak fel ilyen esetben. Abban az esetben, ha lehetősége van előtörleszteni, akkor az előtörlesztett összegre nem kell kamatot fizetni, így a teljes visszafizetendő összeg jóval kevesebb lehet, mintha a teljes hitelt végig vinnék.

  Előtörlesztés esetén a fennmaradó hitelösszeget újraszámolják. Bankonként eltérő, hogy ilyen esetben a törlesztő részlet összegét csökkentik és az eredeti futamidő marad, vagy a futamidőt csökkentik és a törlesztő részlet változatlan marad.

  Van olyan partnerünk is, ahol az ügyfél határozhatja meg, hogy a futamidőt vagy a törlesztő részletet csökkentsék.

  1. Kinek ajánljuk/mire ajánljuk

  Adósságrendező személyi kölcsönt azoknak kínálunk, akik szeretnének a régi hitelek kedvezőtlen konstrukciójától megszabadulni, illetve szükséges számukra szabadon felhasználható hitel is.

  Leggyakrabban ügyfeleink az alábbi okok miatt választják az adósságrendező személyi kölcsönt:

  Személyi kölcsön: Régen a személyi kölcsönök jóval magasabb kamattal adták, mint mai piaci környezetben. Sok esetben jelentős összeget lehet megtakarítani a havi törlesztő részleten és ezáltal a teljes hitel visszafizetésén.

  Autóhitel: lezárását akkor szoktuk javasolni, ha a régi autóját szeretné kifizetni ügyfelünk. Esetleg megtartaná az autót, és venne egy másikat. Vagy a felszabaduló tőkéből és a hitel képességének növeléséből szeretné megvenni az új autót.

  Akkor is jó ötlet lehet kiváltani autó hitelét, ha annak kamata magasabb, mint a jelenleg elérhető adósságrendező személyi kölcsönök kamata.

  Árú vásárlási kölcsön: Sok esetben a magasabb kamatú árú vásárlási kölcsönök kifizetésével pénzt takaríthat meg, és még a hitelképességét is növelheti.

  Hitelkártya: Egy korábban jónak tűnő hitelkártya, vagy egy vásárlói kártya jó ötletnek tűnt, hiszen bármikor van egy hitele a kártya tulajdonosának. A tapasztalatunk alapján azonban sokszor könnyű elcsábulni és kimeríteni a hitelkártya keretet. A törlesztés meg már nem annyira könnyű. Hiszen, ha csak a banki havi elvárást fizetjük ki, akkor csak a kamatot fizetjük meg, a tartozás pedig marad. Így, mindig megmarad a tartozás, ami az sosem fogy el. Ez már nem tűnik olyan jó ötletnek…

  Egy adósságrendező személyi hitellel azonban ezt az ördögi kört meg lehet szüntetni! Hiszen az adósságrendező személyi kölcsön fix törlesztővel, és előre meghatározott futamidővel rendelkezik. Így, amikor a futamidő letelik, akkor az adósság ezzel párhuzamosan megszűnik.

  Folyószámlahitel: Sokszor jöhetett segítségnek, hogy tovább lehetett nyújtózkodni kicsivel, mint ameddig a takaró ért? Azonban ez drága mulatság lehet, ha megcsúszik az ember a számlája visszatöltésével. Az adósságrendező személyi kölcsön segítségével letudhatja a túlköltekezés adta hitelcsapdát!

  1. Kinek nem ajánljuk/mire nem ajánljuk!

  Nincs olyan hitellel rendelkező, akinek ne javasolnánk, hogy időnként nézzen körül és tájékozódjon!

  1. Kell-e közjegyző?

  Korábban a magasabb összegű személyi kölcsönök folyósításának feltétele volt, hogy a hitelszerződést közjegyzői okiratba foglalják. Ezt a gátat, azonban mára a bankok személyi kölcsön esetében eltörölték. Lehet a piacon olyan konstrukció, ahol esetleg a bank mégiscsak ragaszkodik a közjegyzői okirathoz.

  1. Törlesztéssel kapcsolatos információk (dátum; mód; csoportos beszedés/csekk/utalás; módosítható-e a dátum)

  Ahány banki partner annyiféle megoldás. Csoportos beszedéssel és banki átutalással mindegyik bank személyi kölcsöne fizethető. A csekkes megoldás drága és körülményes, ezért a legtöbb bank csekkes fizetést nem engedélyez. A visszafizetés napja szintén bankonként eltérő. Van ahol fix 5.-ig vagy 9.-ig be kell fizetni, és van ahol több lehetőség közül lehet előre választani.

  Azon partnereinknél, ahol választási lehetőség van a visszafizetési nap határidejéről, ott a szerződéskötéskor megadott határidőn később írásban is lehet változtatni.

  1. Büntet-e a bank, ha nem időben törleszt az igénylő?

  A havi törlesztési határidőt van, aki nagyon komolyan veszi, és már 1 napos késedelem esetén is szankciónál és felszámol egy egyszeri díjat. Ahányszor előfordul a hitelszerződés futamideje alatt, annyiszor. És van olyan cég is, aki egy-két napos késést még tolerál. Főleg, ha a törlesztés dátuma hétvégére, vagy ünnepnapra esik. Azonban a rendszeres kései törlesztés egy esetleges későbbi hitel bővítést negatívan befolyásolhatja.

  1. Bankszámla kell-e? És a kedvezményekről…

  Majdnem minden bank akkor adja a legkedvezőbb feltételt, ha bankszámlát is nyit az adós. Vagy már egy eleve aktív bankszámlával rendelkezik egy adott bankcsoportnál. Azonban a legtöbb bank egy olcsó vagy ingyenes havidíjjal rendelkező bankszámlát is kínál. És mint itt is szabad a verseny, ezért van olyan banki partner is, aki örül, ha az ügyfél bankszámlája a banknál van, de nem kötelezi, hogy ott legyen.

  1. Mennyi idő alatt kapom meg a pénzem? Mi befolyásolja a pénz megérkezését?

  Az adósságrendező személyi kölcsönök átfutási ideje kicsit lassabb, mint a szabad felhasználású személyi kölcsönöké. A folyósítás ideje nagymértékben attól függ, hogy mennyi idő alatt tudja az adós beszerezni a kiváltandó hiteleinek, tőketartózás igazolását, illetve a hitelkártya kivonatokat. Fontos, hogy a bankok csak hitelkereten belüli folyószámlahiteleket és hitelkártya tartozásokat tudnak kiváltani. Ha a keretek túl vannak hívva, akkor először azt rendbe kell tenni. Az ügymenetet az is megnyújthatja, hogy van olyan bank, aki egy hónapban csak egyszer ad ki tőketartozás igazolást.

  1. Az igénylés menete

  Miután jelentkeztél az oldalunkon, 1 munkanapon belül a megadott elérhetőségeken felvesszük Veled a kapcsolatot. Átbeszéljük, hogy pontosan mit szeretnél, és mik az igényeid és a lehetőségeid. Az általad megadott adatok alapján, elkészítünk Neked minimum 3 ajánlatot, hogy szabadon dönthess.

  A kiválasztott ajánlatunk után segítünk összeszedni Neked az igényléshez szükséges dokumentációt, felvesszük a bankkal a kapcsolatot és előkészítjük számodra a terepet, hogy a lehető leggyorsabban és legflottabbul menjen az ügymenet.

  Amennyiben minden rendben van és a bírálat is pozitív, már csak a pénzt kell várnod a számlára!

  1. Változhat-e a törlesztő részlet?

  Ma a személyi kölcsönök piacán döntő többségében már csak a fix törlesztő részlettel rendelkező kölcsönök maradtak meg. Ezek bizonyultak életképesnek. Tehát a futamidő alatt a törlesztő fix, minden hónapban ugyanannyi.

  Azonban lehet olyan, hogy nem pont elsején kapod meg a pénzt, hanem a hónap közepén. Ilyenkor, az első hónapra időarányosan, vagy az első törlesztésben, vagy az utolsó törlesztésben kell megfizetni a törthónap díját.

  1. Induló költségek

  Jellemzően a hitelösszeg 1%-a szokott lenni a kezdeti költség. Ezt a jóváhagyást követően az utalandó összegből vonják le. Külön díjat csak akkor kell fizetni, ha esetlegesen közjegyzői okiratba kell foglalni a kölcsön szerződést.

  Esetleges akciók keretében a szerződéskötési díj, akár lehet kevesebb, vagy akár 0%-ék is. Abban az esetben, ha a hitel bírálat során nem jön létre a szerződés, akkor nem kell külön díjat megfizetni senki részére. Elállás esetén, amennyiben a pozitív döntés megszületett, de a bankszámlára a folyósítás még nem történt meg, akkor induló költség nincs.

  Amennyiben a törvényileg megszabott 14 napon belül a szerződéstől a hiteligénylő eláll, de már a folyósítás megtörtént, akkor a folyósítási díj a banknak jár, de kamatot csak azokra a napokra kell fizetni, amíg a pénz az ügyfél számláján volt. Időarányosan.

  1. Mi történik nem fizetés esetén?

  Nem fizetés esetén, amennyiben a tartozás összege eléri a 90 napot, és a mindenkori minimálbér összegét, abban az esetben a banknak kötelessége feltenni az ügyfelet a KHR negatív listára.

  A fenti határidőn belül a bank többször küld felszólító levelet, amiben kéri az elmaradás rendezését. Ebben az esetben, nem kell tartani negatív következménytől.

  Azonban egy esetleges hitel kibővítését elbírálását megnehezítheti, ha azt látják, hogy az illető nem rendesen fizeti a kötelezettségeit.

  Hosszabb ideig tartó elmaradás esetén a bank a hitelszerződést felmondja, a KHR negatív listára felteszi az illetőt, és bírósági úton esetlegesen fizetési meghagyást kérhet. Negatív KHR listán 5 évig, passzív KHR listán 1 évig tartják nyilván az adatokat.

  Fizetési meghagyás esetén a mindenkori hatályos törvények értelmében járhat el a bank

  1. Bankfiókba kedvezőbb feltételeket kapnék?

  Az általunk közvetített termékek esetén pontosan ugyanolyan, vagy kedvezőbb elbánást és árazást kap, mintha egyénileg intézné dolgait. A hiteles hiteles abban tud segíteni, hogy több mint 20 hazai pénzintézet felé hidat képez az ügyfelek és a bankok között. Megkeresi azt a minimum 3 ajánlatot, ami az ügyfél elvárásait tükrözni.

  Önnek nem kell külön heteket-hónapokat azzal bogarásznia, hogy megismerje a hazai kínálatot, feltételeket és követelményeket, mit támaszt egy-egy pénzintézet a hitelezés során az ügyfelei részére.

  A hazai bankpiacon azonban az olyan szakembereket, mint a hiteles hiteles munkatársai, kiemelten támogatják. Egyes bankok gyorsított eljárást nyújtanak, egyedi kamatkedvezményeket kínálnak, amit bankfiókban nem lehet elérni. Bizonyos esetekben, akár egyedi feltételek is kiharcolhatók ügyfeleink részére.

  Hogy ezt miért csinálják? Kiemelt közvetítői státuszunknak köszönhetően éves szinten több száz, vagy akár több ezer ügyfelet, ügyletet viszünk banki partneriek felé.

  Számukra megéri akár kedvezményeket biztosítani, mert sokkal olcsóbb, mintha több bankfiókot tartanának fent, vagy drága reklámkampányokba kezdenének.

  1. Biztos megkapom a hitelt?

  Ezt nem tudjuk előre megmondani. A mi munkánk addig terjed, hogy a legjobb ajánlatot ügyfeleinknek összeszedjük. Elsődleges szempont az ügyfél igénye és lehetőségei alapján. Csak olyan ügyleteket viszünk be már a bankba, ami nagy eséllyel meg fog felelni.

  A hitelbírálat során azonban merülhetnek fel olyan tények és körülmények, ami miatt a bank kénytelen elutasítani a hiteligénylést. Pl.: A munkahelye megszüntetés alatt van az ügyfélnek, vagy a munkáltató ellen valamilyen eljárás folyik, esetleg az ügyfél nevével korábban már visszaéltek, vagy estelegesen valamilyen csalás vagy visszaélés gyanúja merülhet fel stb…

  1. Elfogadható jövedelem típusok

  Alkalmazottak és nyugdíjasok esetén elfogadható jövedelmek: munkabér, nyugdíj, véglegesített rokkantsági ellátás, családi pótlék, cafeteria és minden olyan rendszeres bevétel, amit önálló jogon szerzett.

  Vállalkozók esetén 1 teljes lezárt üzleti év után NAV jövedelem igazolás szükséges. A bankok jelentős része a bankszámlára érkező jövedelmet tekinti elfogadhatónak.

  A nyugdíjasok esetén és némelyik bank alkalmazottak esetén a készpénzt is elfogadja

  1. Külföldi jövedelmet elfogadnak-e?

  A hazai pénzintézetek a külföldi jövedelmek elfogadásának tekintetében nem képviselnek egységes elbírálást. Van olyan, amelyik abszolút csak a magyarországi jövedelmet fogadja el. Azon bankok, akik a külföldi jövedelmeket elfogadják, általában a környező országok jövedelmeit és az Európai Unió jövedelmeit és az EGST jövedelmeket tekinti elfogadhatónak.

  Egyik partnerünk azonban a tengeren túli jövedelmet is megfelelő igazolások mellett elfogadhatónak veszi.

  1. Mi a hitelbírálat menete?

  Amennyiben minden szükséges dokumentum bekerül a bankba, akkor elindul a hitelbírálat menete. A hitelbírálók jellemzően bekérik a már meglévő hitelek tőketartozásáról az igazolásokat. Ezeket az igazolásokat az ügyfelek tudják beszerezni. A bankok többsége ez után már nem számol a kiváltandó hitelek törlesztő részleteivel a JTM számítás alkalmazásakor. Azonban itt is van olyan partnerünk, aki kivételt képez. A hitel bírálat menete megegyezik ettől a ponttól a normál személyi kölcsönök elbírálásának menetével.

  1. Hitel folyósítása kinek történik?

  A pozitív eredmény után a kiváltandó hiteleket kifizeti a bank a többi bank felé, és az esetlegesen megmaradt szabad részt elutalja az ügyfél számlájára. A további teendőkről pedig értesítést küld.

  Jelenleg a Cetelem bank működik másként. Ők számolnak a meglévő törlesztőkkel is, és az ügyfélnek utalják el a teljes összeget, amit megállapítanak. Az ügyfélnek kell ekkor a régi hiteleket lezárniuk.

  1. Hitel igénylés dokumentumai

  Ahiteleshiteles.hu általi dokumentumok:

  • Hitel igénylő
  • KHR adatlap
  • Közvetítői megbízási szerződés
  • Egymással versengő termékek összehasonlításának tájékoztatója
  • Ügyfél általi dokumentumok
  • Érvényes személyes dokumentumok (lakcímkártya, személyi igazolvány, adókártya)
  • (adós és adóstárs)
  • Munkáltatói igazolás (bank általi)
  • Bankszámla kivonatok
  • Tőketartozást igazoló dokumentumok
  1. Minél több a bevont jövedelem annál nagyobb kedvezményt kapok?

  A kedvezmény mértéke nem függ a bevont jövedelem nagyságától. Azonban egyes bankok alkalmazhatnak adós minősítést és magasabb hitelösszeg esetén, ami belefér a JTM szabályzatba adhatnak kedvezőbb kamatozást. Ez a kedvezmény a sávos összeghatárhoz igazított kedvezmény.

  1. Milyen kedvezményeket kapok?

  Ahiteleshiteles igyekszik minél nagyobb kedvezményt biztosítani ügyfelei számára. Amennyiben bármilyen egyedi kedvezményt kapunk, azt 100%-ban ügyfeleink rendelkezésére bocsátjuk.

  1. Igazolások, tőketartozás igazolás (van, ahol előre kérik és van ahol utólag)

  A kiváltandó hitelekről mindenképpen be kell szerezni az aktuális töke tartozási igazolást. Azt, hogy ezt a hiteldokumentumok benyújtásakor kell, vagy már a bírálat megtörténte után, az bankfüggő. Egy biztos, hogy a tőketartozás igazolásoknak érvényesének kell lennie végig az ügymenet során! Ezért a tőketartozások megigénylésekor jelezni kell a tőketartozást kibocsátó banknak, hogy legalább 5 munkanapig érvényes igazolásra van szükség.

  1. Mi történik a hitel felvétele után? Mikor kell először fizetnem?

  A pontos visszafizetés mikéntjéről, módjáról és dátumairól a folyósítás utáni tájékoztató levélből lehet tájékozódni. Van olyan bank aki, már a következő hónaptól kéri a törlesztés megkezdését és van, aki ad egy kis haladékot a törlesztés megkezdéséhez. (megvárja az első teljes hónapot, hogy leteljen)

  1. Lehet-e valamelyik törlesztő több, mint a többi? (tört hónap)

  Fix törlesztő részlet esetén minden hónap egyenlő. Azonban tört hónap esetén vagy az első, vagy az utolsó törlesztéssel kell megfizetni. Ez esetben lehet eltérő a törlesztő.

  1. Elutasítottak, mikor próbálkozhatok újra?

  Ezt is minden bank maga szabályozza. Van, aki engedélyezi, hogy az elutasítás után akár azonnal új kérelmet nyújtson be az ügyfél és van olyan is, aki egy elutasítás esetén csak 6 hónap múlva engedélyezi az újbóli próbálkozást.

  1. Próbálkozhatok-e újra ugyanannál a banknál, vagy más ajánlatot kell keresni?

  Lehetséges ugyanannál a banknál próbálkozni, azonban előfordulhat olyan tény vagy körülmény, ami után azt javasoljuk, hogy másik banknál kell leadni az igénylést, mert valószínűleg másodszorra sem lesz működőképes az ügylet.

  Az esetleges elutasítás után, ingyenesen átvizsgáljuk, hogy mi lehet az elutasítás oka és az ügyféllel közösen döntünk a további tennivalókról.

  1. Jóváhagyott hitel esetén, történhet-e olyan, hogy nem kapom meg mégse a pénzt?

  Gyakorlatilag a jóváhagyott hitelek 98%-a kifizetésre kerül. 2%-ék pedig technikai okok miatt sajnos nem kerül kifizetésre.

  Mik is lehetnek ezek az okok? Az, hogy nem sikerül az összes tőketartozás igazolást beadni időben, úgy hogy mindegyik érvényes legyen. A hitelügyintézése alatt az ügyfél felkerül a KHR listára, vagy törlesztéseivel késedelembe esik és a végtörlesztési igazoláson az szerepel, hogy nem fizeti a hiteleit.

  1. Kell-e valamit intéznem a KHR-rel kapcsolatosan?

  Nincs különösebb tennivaló, a bank automatikusan intéz mindent!

  1. BAR listás vagyok/korábban BAR listás voltam.

  Amennyiben valaki szerepel a KHR listán negatív vagy passzív státuszban, annak a státusz fenntartásáig nem áll módunkban segíteni. Jelenleg nincs olyan hivatalos magyarországi pénzintézet, aki szabad felhasználású személyi kölcsönt adna a fenti KHR státuszok esetén.

  1. Menet közben a hitelem elbírálásának állásáról kapok-e visszajelzést?

  Csak az ügyfél kérésére a bankok azt az adatot adják ki, hogy feldolgozás alatti, elbírált, vagy elutasított állapotban van-e az igénylés. A konkrét ügymenet állásáról a bankok nem adnak ki senkinek sem semmilyen információt.

  1. ahiteleshiteles.hu felé van-e bármi kötelezettségem?

  Cégünk felé az ügyfelek semmilyen kötelezettséget nem vállalnak! A köztünk lévő kapcsolatot várakozási idő nélkül felbonthatják a felek.

  1. Később kihez fordulhatok kérdésekkel, és hitel bővítéssel kapcsolatosan?

  A konkrét hitelügyével kapcsolatban a hitelt nyújtó bank felé lehet fordulni. Banktitok miatt harmadik félnek, így a közvetítőnek sem adnak ki információt.

  Harmadik félnek csak indokolt esetben, és csak hatóságok kérésére kötelesek információt kiadni az ügyfélről vagy az ügylettel kapcsolatban.

  1. Reklámokat/ajánlatokat kitől kapok, és lemondhatom-e azt?

  Reklámokat, üzleti ajánlatokat mind ahiteleshiteles.hu-tól és a hitelt nyújtópénzintézettől is kaphat az ügyfél. Írásos kérés alapján azonban sem ahiteleshitels.hu, sem a bank nem küldhet információt új termékekről, akciókról.

  A megbízást későbbiekben lemondhatja az ügyfél, vagy akár újra kérheti is. Az általunk közvetített termékek megfelelnek a Magyar Nemzeti Bank szabad felhasználású személyi kölcsönökkel támasztott követelményeinek! Olyan bankkal nem állunk semmilyen kapcsolatban, ami a mindenkor aktuális törvényi feltételeknek nem felel meg!

  Részletes adatlap

  A sárga színnel megjelölt mezőket kérjün mindenképpen töltsd ki, hogy fel tudjuk venni veled a kapcsolatot. A többi adatmező kitőltese nem kötelező! Azonban az adatok megadásával, gyorsan és pontosan tudjuk megtalálni a lehető legkedvezöbb személyi kölcsön ajánlatot számodra.

  Foglalkoztatási forma

  Munkahelyek száma

  Próba idő alatt állsz-e?

  Munkaviszonyod határozatlan idejű?

  Határozott idejű munkaszerződésedet legalább egyszer meghosszabbítottak-e?

  Jövedelmed bankszámlára kapod?

  Bankszámlád melyik banknál van?

  Jövedelmed melyik országból származik

  Vállalkozási forma

  Van-e már egy teljes lezárt pénzügyi üzleti éved?

  Van-e ellened kényszer eljárás? (adótartozás, törlési eljárás, tevékenységtől való felfüggesztés vagy eltiltás, végrehajtás,hatósági eljárás, egyéb)

  Nyugdíj típusa?

  Nyugdíj kifizetésének módja

  Melyik bankban van a folyószámlád

  Háztartásban élők száma

  Eltartottak száma

  KHR (BAR) listán szerepelsz-e negatív adósként?

  Van-e valamilyen hiteled?

  Milyen hitelekben vagy érintett? (több megoldás is lehet)

  Jelzálog hitel

  Jelzálog hitelt melyik banktól vetted/vettétek fel?

  A legkedvezőbb kamat és feltételek elérésért, vállalnád-e, hogy bankot válts?

  Jelzálog hiteledet szeretnéd kiváltani?

  Gépjármű hitel

  Gépjármű hitelt melyik banktól vetted/vettétek fel?

  A legkedvezőbb kamat és feltételek elérésért, vállalnád-e, hogy bankot válts?

  Gépjármű hiteledet szeretnéd kiváltani?

  Személyi kölcsön

  Személyi kölcsönt melyik banktól vetted/vettétek fel? (több válasz is megadható)

  A legkedvezőbb kamat és feltételek elérésért, vállalnád-e, hogy bankot válts?

  Személyi kölcsönödet szeretnéd kiváltani?

  Árúvásárlási kölcsön

  Árúvásárlási kölcsönt melyik banktól vettél fel? (több válasz is lehetséges)

  Árúvásárlási kölcsönöd szeretnéd kiváltani

  Diákhitel (többet is megadhatsz)

  Diákhiteled szeretnéd kiváltani?

  Folyószámla hitelkeret

  Folyószámla hitelkereted szeretnéd kiváltani?

  Hitelkártya

  Hitelkártyádat szeretnéd kiváltani?

  Provident

  Provident kölcsönödet szeretnéd kiváltani?

  A túlzott eladósodottság elkerülésének érdekében, az alábbiakban megismerheti az MNB vonatkozó ajánlásait!